Program stáže

10.2 –  príchod účastníkov, oboznámenie sa s priestormi centra praxe a stáže

11.2 –  predstavenie činnosti centra praxe, rozdelenie prebiehajúcich činností na  poľnohospodárskych podnikoch, spôsoby  a postupy výroby na farme Cooperativa San  Amador

12.2. –  oboznámenie sa s procesom spracovania olív – zapojenie sa do procesu – spôsoby  spracovania, Spoznanie kultúrnych pamiatok okolia

13.2. –  popis a poznanie postupu výroby olivového oleja – hľadanie špecifík a porovnanie  s inými plodinami

14.2 –  overenie využitých postupov v praxi

15.2. -   Kulturne poznanie prostredia Španielska, historické súvislosti, ultúrne pamiatky Jaen

16.2. – kultúra a história v spojení s prírodnými krásami Španielska – Gibraltar

17.2. – Význam chovu zvierat na rodinných farmách – chov koní – význam pre agroturistiku,  možnosti zamestnania sa a porovnanie s prácou na Slovensku, jazykové slovníčky –  ich tvorba

18.2 –  Pestovanie zeleniny a spôsoby jej spracovania do hotových výrobkov, problémy  farmárov v porovnaní so slovenskými agropodnikateľmi, spolupráca s inými  skupinami v centre stáže – kultúrno spoločenský večer

19.2. –  Multikultúrny deň – výmena skúseností z práce v sadoch a pri spracovaní zeleniny

20.2. – Chov hovädzieho dobytka, získavanie mleika a jeho spracovanie na syr – možnosti  predaja v regióne

21.2. – Orez stromov olív – príprava sadu na obdobie pokoja – potreba a poznanie  požiadaviek plodiny
            Posledné dozbery olív a úprava rastlín na obdobie pokoja. Presum olív do  spracovateľských podnikov

22.2.    oblasti so sprievodcom pri objavovaní kultúrnych miest a histórie – Sevilla

23.2. – spracovanie získaných informácií, multikultúrny deň s výmenou odborných a aj  ľudských skúseností

24.2. –  uzavretie stáže s nadviazaním ďalších možných kontaktov, cesta domov         

Vyhľadávanie

Projekt je realizovaný s finančnou podporou EÚ.