PLUS

PLUS - "Z poľa do úst udržateľným spôsobom alebo ako na to" je projekt, ktorý má za cieľ priblížiť žiakom spôsoby spracovania produktov rastlinnej a živočíšnej výroby na potraviny. Cieľom projektu je oboznámiť sa s postupmi výroby základných potravín od prvotnej suroviny až po konečný produkt.
 
Projekt stáže študentov pod názvom "Z poľa do úst udržateľným spôsobom alebo ako na to " je pokračovaním tém, ktoré absolvovali žiaci našej školy v predošlých stážach realizovaných v zariadeniach Lipky - školského zariadenia pre environmentálne vzdelávanie Brno. Téma projektu vyplynula ako samozrejmé pozorovanie problémov a postupov, ktoré sme spracovávali, a ktoré súvisia s každodenným životom človeka. Spôsoby spracovania produktov rastlinnej a živočíšnej výroby na potraviny a produkty dennej spotreby sú často neznáme a študenti si nevedia predstaviť koľko zmysluplnej práce a vedomostí je za všetkými týmito samozrejmými predmetmi - našim jedlom a pitím - kvalitným jedlom a pitím. Je dôležité poznať potraviny, ich spôsob výroby, prípravy a vedieť jednotlivé postupy.
 

Vyhľadávanie

Tento projekt bol financovaný s podporou Európskej Komisie.


Táto stránka reprezentuje výlučne názor autora a Komisia nezodpovedá za akékoľvek použitie informácií obsiahnutých na tejto stránke.