
Program stáže
10.2 – príchod účastníkov, oboznámenie sa s priestormi centra praxe a stáže
11.2 – predstavenie činnosti centra praxe, rozdelenie prebiehajúcich činností na poľnohospodárskych podnikoch, spôsoby a postupy výroby na farme Cooperativa San Amador
12.2. – oboznámenie sa s procesom spracovania olív – zapojenie sa do procesu – spôsoby spracovania, Spoznanie kultúrnych pamiatok okolia
13.2. – popis a poznanie postupu výroby olivového oleja – hľadanie špecifík a porovnanie s inými plodinami
14.2 – overenie využitých postupov v praxi
15.2. - Kulturne poznanie prostredia Španielska, historické súvislosti, ultúrne pamiatky Jaen
16.2. – kultúra a história v spojení s prírodnými krásami Španielska – Gibraltar
17.2. – Význam chovu zvierat na rodinných farmách – chov koní – význam pre agroturistiku, možnosti zamestnania sa a porovnanie s prácou na Slovensku, jazykové slovníčky – ich tvorba
18.2 – Pestovanie zeleniny a spôsoby jej spracovania do hotových výrobkov, problémy farmárov v porovnaní so slovenskými agropodnikateľmi, spolupráca s inými skupinami v centre stáže – kultúrno spoločenský večer
19.2. – Multikultúrny deň – výmena skúseností z práce v sadoch a pri spracovaní zeleniny
20.2. – Chov hovädzieho dobytka, získavanie mleika a jeho spracovanie na syr – možnosti predaja v regióne
21.2. – Orez stromov olív – príprava sadu na obdobie pokoja – potreba a poznanie požiadaviek plodiny
Posledné dozbery olív a úprava rastlín na obdobie pokoja. Presum olív do spracovateľských podnikov
22.2. oblasti so sprievodcom pri objavovaní kultúrnych miest a histórie – Sevilla
23.2. – spracovanie získaných informácií, multikultúrny deň s výmenou odborných a aj ľudských skúseností
24.2. – uzavretie stáže s nadviazaním ďalších možných kontaktov, cesta domov
Projekt je realizovaný s finančnou podporou EÚ.