JOBexpo

15.05.2012 11:27

V dňoch 10.5 a 11.5. 2012 sa v priestoroch AgroKomplexu v Nitre konala Medzinárodná burza práce JOBexpo.

Na tejto burze v jednotlivých stánkoch – prezentačných miestach zamestnávatelia zo Slovenska i celej Európy ponúkali viac ako 10 000 voľných pracovných miest. Akciu organizovalo Ústredie práce a sociálnych vecí a rodiny. Okrem ponuky pracovných miest si uchádzači mohli preveriť svoje jazykové 

a počítačové zručnosti a informácie využiť pri hľadaní vhodnej práce. Tiež sa mohli aktívne zapojiť aj do priebehu pohovoru, ktoré riadili pracovníci profesionálnych agentúr.

Sprievodný program pozostával z vopred prihlásených prezentácií zahraničných a aj slovenských organizácií. Okrem iných nás zaujala informácia českej EURES, nórskej EURES a SAAIC.

Našu školu s prezentáciou Vzdelávanie, zamestnanie a oživenie vidieka za prejaveného veľkého záujmu predniesla Ing. Hedviga Gulová, pedagóg školy. V prezentácii sa zamerala na aktivity študentov počas školy, ktoré ich pripravia pre nasledujúce povolanie a zamestnanie, naučia ich zodpovednosti a správnemu prístupu k práci. Na informácie naviazala pracovníčka SAAIC – Slovenskej akademickej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu, v spolupráci ktorej realizujeme projekty Comenius a Leonardo da Vinci.
 
 

Vyhľadávanie