Ekopenzión

16.07.2010 16:26

Náš eko penzión stojí v okolí Ruprechtova a sústreďovali sme ho na juhozápad. Je to výhodné, pretože  jedna strana nášho  ekopenziónu je zasklená a miestnosť za ňou je permanentne vyhrievaná sklom.

Na postavenie nášho ekopenziónu sme využívali  hlavne prírodné materiály, ako je hlavne drevo a nepálené tehly, ktoré vsakujú vlhkosť.  Ako izoláciu sme využívali balíky slamy a omietali sme ju hlinou. Izoláciu pod podlahou sme zabezpečili fúkanou celulózou. Strecha je pokrytá pálenými škridlami a zaizolovaná, taktiež fúkanou celulózou.  Na sreche sú umiestnené vákuové slnečné kolektory, ktoré využívame na ohrev sprchovacej vody. Okná sú trojvrstvové, aby kúrenie nebolo zbytočné. Kúrime vlastne biomasou a drevenej štiepky.

Ubytovanie ponúkame 4x 2 postelové, 2x 6 postelové, 2x 5 postelové  izby, máme vlastne 30 ubytovacích miest. V našej záhrade sa sústredíme na permakultúru, v ktorej je zabudovaná aj minizoo. Uvidíte tam zvieratá, nielen z domáceho chovu, ale aj lesného  prostredia. Okrem minizoo  tu nájdete aj jazierko,  ktoré využívame ako koreňovú čističku. Tým vlastne šetríme prostredie  a navraciame  vodu do prírodneho prostredia.

Ak nás navštívite spolu s detmi, majú možnosť hrať sa na detskom  ihrisku. Osviežiť sa  budete mocť vo vyhrievanom bazéne pri nižších teplotách a pri vyšších teplotách v príjemne chladnej  vode. Ak máte záujem o turistiku, možme Vám zabezpečiť nádhernú prechádzku  Drahanskou vrchovinou. Ak máte radi cyklistiku, tak  možeme zapožičať aj bicykle. Toľko o našom ekopenzióne. 

 

Vyhľadávanie